Kizomba

Sensueel en intens

Kizomba is een sensuele paardans dat de smalle dansen pose van de Argentijnse tango combineert met het gemak en romantische stemming van de Afro-Caribische ritmes. De dans raakt rechtstreeks hart en ziel . Hij wordt daarom ook wel de zachte Afrikaanse / Angolese tango genoemd. 

Kizomba is een term uit het dialect "Kimbundu" en betekent feest, "veel plezier" of "ontmoet vrienden". De dans is ontwikkeld door jonge Angolezen in 1983 en afgestemd op de muziekstijl Kizomba. Zijn invloed strekt zich uit tot andere lusophone landen in Afrika. Kizomba is ontstaan uit een combinatie van samba en andere Afro- http://kizombaworld.de/afro-moves/kizomba/traditionelle-rhythmen-und-tanzstile/ traditionele ritmes (zoals Zouk) en de moderne Europese muziek.

Semba  is een energieke, traditionele Angolese dans met een stevig ritme. De dans, die zowel snel als langzaam kan zijn, wordt beschouwd als een voorloper van de Braziliaanse samba. Veel figuren uit de Kizomba na passada kunnen ook in de semba dansen. De stappen zijn hetzelfde, maar de stijl is anders. Kizomba is de langzame, soulvolle versie met relatief weinig stappen, terwijl Semba dansen energiek en met betrekking tot de grond met een aantal opgeloste dans vormen. Leuke en mogelijk gekke personages, met soms geïmproviseerde stappen van de mannen, staan ​​op de voorgrond op de voorgrond.

Tarraxinha werd ontwikkeld in de jaren 80/90. Het is een mix van Kizomba en Zouk Love. Het is een zeer sensuele dans waarbij de lichamen langzaam en ritmisch bewegen in een soort van golfbeweging. De bewegingen zijn synchroon en kunnen verwijzen naar de heupen of stappen. De dansers weerspiegelen de sensualiteit van de dans en de muziek.

 

Tony & Alena

Lees meer over ons Kizomba-docententeam Tony Gomez en Alena Uti. ...meer lezen

Dansniveaus

De volgende dansniveaus bieden wij tijdens onze dansreizen aan:

Starter

Iemand die nog nooit salsa of Kizomba gedanst . Of als u meer de basis stap  heeft geleerd. Nu wil je de basis van de grond af leren, in dat geval boekt u een reis met starter niveau. U leert in deze lessen niet alleen de basis, maar ook elementen en draaien die u direct kunt toepassen op de dansvloer. Vanaf nu is alleen salsa kijken passé. Nu wordt er gedanst.

Beginner met grondkennis /Kizomba

Als nieuwkomer met weinig voorkennis bent u precies goed in deze cursus. Doel: Je leert spelenderwijs door ervaren trainers de basisstappen en de geschiedenis van de Kizomba. Het idee is om je vertrouwd te maken met de muziek en dit te betrekken bij Kizomba en een gevoel  te ontwikkelen.
Andere onderwerpen zijn: basisstappen en elementen van Kizombas waarvan de toepassing met een grote fun-factor en het verschil naar verwante soorten muziek; Leiderschap.

Intermediate /Kizomba

Doelgroep: Kizomberas / ros met een goede basiskennis. Doel: In deze cursus schenken wij meer aandacht aan de dans en de muziek. Zoals bij al onze cursussen; Fun-factor en leren gaan hand in hand.
We starten deze cursus met de Saida figuren, een belangrijk element binnen de Angolese Kizomba. Verder verdiepen wij de kennis en de praktijk van deze dans. Additioneel natuurlijk meer complexe figuren en combinatie zodat je straks meer zelfverzekerd de Kizomba wereld weer in stapt.


Gevorderden /Kizomba

Doelgroep: Kizomberas / ros met ervaring. Op dit niveau verdiepen wij jouw opgedane kennis en leren wij je nieuwe moves en technieken.
Zeer belangrijk is de flow en de beweging maar natuurlijk met veel ruimte voor plezier en creativiteit.