Reggaeton is een muzikale stijl die in de late jaren 1990 heeft zich ontwikkeld van invloeden van reggae, dancehall, hip-hop, merengue hiphop, Latijns-Amerikaanse muziek genres en elektronische dansmuziek. De dans wordt veel gedanst vanwege de hoge bewegings- en funfactor, vooral in de afgelopen jaren. Reggaeton wordt vaak gemengd met salsa, ook wel salsaton genoemd.

Cubaanse reggaeton

Cubaanse reggaeton werd ontwikkeld en beïnvloed door verschillende muziekgroepen rond 1999 in Cuba. De wortels liggen in Latijns-Amerika en voornamelijk in Puerto Rico.

De reggaeton-band uit de eerste band heette SBS. Ze was erg populair bij Cubaanse jongeren toen ze een nieuwe eigen stijl creëerde door rap te mixen met Puerto Ricaanse invloeden en Cubaanse muziek. Later werden andere groepen, die bekend werden in het hele land, zoals. B. Candyman, die in de top 10 is beland met een heel eigen, originele stijl.

Na 2000 waren verschillende groepen en solo-artiesten, zoals El Medico, Triangulo Oscuro, Maxima Alerta, Pandilla X, Concepto, de Baby Lores, El Chacal, El Insurrecto, Gente de Zona en Eddy K. vieren met hun Cubaanse variant successen. Deze groepen en solo-artiesten gemengd de reggaeton met Cubaanse muziek genres zoals de Timba en er was de typische Cubaanse Reggaeton - ook wel Cubaton.

 

 

Dansniveaus

Lees hier meer over de niveaus die door  víaDanza- dansreizen worden aangeboden.
...meer lezen