New York-Style

De New York-stijl wordt "on line" gedanst

Bij het dansen op lijn beweeg je in het zogenaamde slot, dat is op tracks. De man voert de show door, de vrouw doet de show. Kenmerkend voor deze stijl zijn elegante, emotionele figuren en bewegingen met veel "vrije dans" in de vorm van stapsequenties (schijnt).

De New Yorkse stijl "op 2" zal veel zijn, die zou hebben geweten, gedanst in New York. De iets gemakkelijker te dansen New York / LA-stijl "op 1" domineert in Europa. De New York Style heeft zich voornamelijk ontwikkeld vanuit de 'Ballroom Scene' (Standard / Latin).

Speciale kenmerken van de New York / LA-stijl "op 1"

Om de stijl van New York sociaal te maken in Europa, begon je gewoon om "op één" te dansen (zoals de Cubaanse stijl). In andere steden in de VS waren er vergelijkbare stijlontwikkelingen, vooral in Los Angeles, waar uiteindelijk de LA Style is ontstaan. Typisch: de New York / LA-stijl is enorm snel en zit boordevol veel buitengewone elementen en shows.

 

Dansniveaus

De volgende dansniveaus bieden wij tijdens onze reizen aan:

Starter

Iemand die nog nooit salsa of Kizomba gedanst . Of als u meer de basis stap  heeft geleerd. Nu wil je de basis van de grond af leren, in dat geval boekt u een reis met starter niveau. U leert in deze lessen niet alleen de basis, maar ook elementen en draaien die u direct kunt toepassen op de dansvloer. Vanaf nu is alleen salsa kijken passé. Nu wordt er gedanst.

Beginner met grondkennis New York Style

U heeft verschillende basisstappen geleerd zoals de cross body lead en verscheidene grondbeginselen zoals de rechter en linker rotatie van heer en dame: U heeft dan de basis voor het New York en L.A. Style Salsa geleerd. Echter, begeleiding en leiderschap interpretatie is voor u nog moeilijk en u bent nog niet zo zeker over het tempo en om de verschillende salsa muziekstijlen te herkennen. 
Dit niveau is voor degenen die de salsa tussen de 3 en 6 maanden dansen.  

Intermediate /New York Style

Je hebt al een redelijke basiskennis van New York of L.A. Style salsa en voelt je relatief zelfverzekerd op de dansvloer. Bent bekend met de figuren zoals o.a. Cross, copa of Peek-a-boo.
Jouw hoofd en jouw benen beginnen los van elkaar te raken (;-). Als een vrouw, houdt je het tempo en ben je in staat zijn om de leiding te interpreteren en uit te voeren. Als een man, kun je al beginnen aan het door elkaar te combineren van figuren en het tempo te houden en voel je je redelijk zelfverzekerd tijdens de dans. Hier kun je je figuur en stap repertoire uitbreiden en verder werken aan het ritme en stijl. Je leert ook verschillende salsa muziek stijlen te onderscheiden en te interpreteren. Dit niveau is voor degenen die meer dan drie Salsa cursus hebben gevolgd en 6-12 of 10 tot 24 maanden salsa dansen (6 tot 12 maanden voor hoogbegaafde Salseras / os die regelmatig dansen, 10 tot 24 maanden voor dansers, die wat moeite hebben vooruitgang te boeken).

Gevorderden /New York Style

In de gevorderde groep leer je niet alleen nieuwe stappen en figuren maar ook elementen waarmee je jouw dans mooier en harmonieus maakt. Lichaam expressie is een belangrijk onderdeel van de lessen. Je leert nieuwe combinatie en de finishing touch. Het doel; Je kunt goed leiden en als vrouw laat je je leiden. Jouw dans is niet alleen maar een collectie van technische figuren maar ziet er stijlvol en expressief uit. Dit niveau is voor mensen die al advanced cursussen hebben gevolgd en tenminste 1-2 jaar salsa dansen. Naar wens kun je ook dansen op 2 (mambo).