viadanza dansreizen naar Havana, Cuba Terug naar de index van viaDanza salsa dansreizen naar Cuba
over viadanza het reisprogramma salsa cuba infos hotels prijzen en kalender online boeken contact
 

Introductie viaDanza Nederland

     

 

   
Viadanza, de moederorganisatie

Viadanza is een van oorsprong Duitse organisatie. Zij is opgericht door de danseres Helena Bernardo en haar partner Ulrich Fichter. Inmiddels hebben al jaren ervaring in het organiseren van dansreizen in Cuba.

Viadanza, de Nederlandse dependance

 
Viadanza wordt in Nederland vertegenwoordigd door het bedrijf "Spirit of Havana"
 
Geschiedenis:
In 2005 heeft Karen Beerends van Spirit of Havana de eerste stappen ondernomen voor de oprichting van de Nederlandse dependance van viaDanza. Grote betrokkene daarbij was Elona Waisapy, die met haar kennis en ervaring een aantal pilaren heeft neergezet van de organisatie zoals deze er nu uit ziet.

In 2006 heeft Minou Spits zich gevoegd bij het team. Hun jarenlange vriendschap en expertise op diverse gebieden hebben Karen en Minou samengebracht om deze dansreizen op de Nederlandse en internationale markt op de kaart te zetten. In 2008 hebben zij zich gestort op een nieuw avontuur, de opening van een salsaclub in Havana "Salseando Chevere". Op dit moment de meest bezochte salsatheek in de hoofdstad.
 

Nadat Karen, die tijdens haar reizen een groot deel van de wereld had gezien, in 1999 voor de eerste keer in Cuba kwam, voelde ze zich direct verbonden met de aanstekelijke gepassioneerde levenstijl van de inwoners. Zij besloot zich, gedurende de wintermaanden, in Havana te vestigen. In die periode heeft ze een plek veroverd in de Cubaanse danswereld en is een samenwerking aangegaan met de Duitse organisatie ViaDanza. viaDanza heeft een exclusief contract met de befaamde oudste dansschool van Havana . Karen was onder de indruk van de hoge kwaliteit van de danslessen en de perfecte organisatie van de reizen die naar Cuba worden georganiseerd.
Naast alle activiteiten voor deze fantastische reis heeft Karen In augustus 2010  een online community voor salseros, www.salsaclubonline.com, gelanceerd.
Karen Beerends  
Minou heeft jaren gewerkt als manager in de ICT en financiŽle dienstverlening. In 2006 heeft ze zich aangesloten bij viaDanza, salsa dansreizen naar Cuba. Nadat ze in 2007 voor het eerst kennis maakte met Cuba, de salsa en het viaDanza team heeft dit land een deel van haar hart veroverd.
Alle management ervaringen die zij over de jaren heeft opgedaan zijn nu een onderdeel van het Nederlandse onderdeel van viaDanza.
Onderwijl is Minou ook geen onverdienstelijke fotografe en is ze regelmatig bij de reis als begeleider maar ook als fotografe waarin ze graag uw danstalenten op de gevoelige plaat legt.
http://www.fotografieminou.nl
Minou Spits  

Visie:

viaDanza streeft er naar om onze gasten een kwalitatief hoge reis aan te bieden, een waarvan zij na terugkomst nog tijden van zullen nagenieten.