Cuba/Trinidad

viaDanza heeft Trinidad bewust geselecteerd als een van de modules die je voor een 15-daagse reizen naar Cuba kunt kiezen.
Ten eerste is er het belangrijke culturele en historische erfgoed dat deze stad een van de belangrijkste attracties van het land maakt.
Naast Havana, heeft UNESCO ook Trinidad als een World Heritage Site verklaard, omdat het, zoals Havana Vieja, op het grootste aaneengesloten ensemble van koloniale gebouwen in Cuba heeft.
Slechts op een paar kilometer afstand ligt het Playa Ancon, een prachtig Caribisch strand met palmbomen en wit zand. Een van de mooiste stukjes strand ligt op het hotelterrein Brisas Trinidad del Mar, waar u een strand stoel voor een paar CUC kunt huren, genieten van de zon, zee en palmbomen en ga naar een van de strandbars voor een koel drankje.
maar Trinidad is ook bekend als een plek met een levendige muziek scene rond de Plaza Mayor.
De brede historische stenen trappen van de Plaza is zeker een van de meest sfeervolle plekken voor een dansavond met live muziek en salsa, son en Afro-Cubaanse ritmes.
Hier zitten de lokale bevolking en toeristen op de trap, kijken vanaf het begin vanaf 22:00 naar dansshows, gaan zelf dansen op de open ruimte aan de voorkant, of gewoon genieten van deze unieke sfeer.

Slechts een paar deuren verderop is de Palenque de los Congos Reales. Hier vind je een van de meest bekende band en dansgroepen van Cuba, Afro-Cubaanse dansen zijn van het Conjunto Folclorico de Trinidad, effectief geënsceneerd.
Niet ver van het is de Casa de la Trova. Daar zingen de Trovadores bolero's en laten u de  muziek uit de jaren '50 horen.
Het volledige assortiment van traditionele en moderne Cubaanse muziek stijlen worden weerspiegeld in Trinidad , gelegen in een schilderachtig decor van historische gebouwen uithet koloniale tijdperk.