Dansniveaus

Als u een reis viaDanza boekt, moet u uw niveau van dans tijdens het online boekingsproces beoordelen. De juiste beoordeling van de persoonlijke dans niveau is zeer belangrijk om alle deelnemers een goede lessen te garanderen. Zorg ervoor dat u minstens aan de laagste van de twee aangegeven niveaus aangeeft, anders kunnen wij uw deelname aan de juiste klas niet worden gegarandeerd.
Op viaDanza Dansreizen bieden wij 4 verschillende dansniveaus:

1. starter
2. beginners met basiskennis
3. Intermediate (Semi-gevorderd)
4. Advanced (Gevorderd)

Lees ook de informatie hieronder.

 

 

Starter

Iemand die nog nooit salsa of Kizomba gedanst . Of als u meer de basis stap  heeft geleerd. Nu wil je de basis van de grond af leren, in dat geval boekt u een reis met starter niveau. U leert in deze lessen niet alleen de basis, maar ook elementen en draaien die u direct kunt toepassen op de dansvloer. Vanaf nu is alleen salsa kijken passé. Nu wordt er gedanst.

Beginner met grondkennis Cuban Style

U heeft de grondslag voor de Cubaanse Salsa (basisstappen en figuren)geleerd, bijvoorbeeld Dile que si o no en de eerste Cubaanse basis geleerd zoals de Enchúfala- en de Izquierda varianten (basis figuren, te beginnen met de klok mee draaien van de vrouw). Voor leidinggeven en interpretatie mis je nog de interpretatie en zelfverzekerdheid.  Het is nog moeilijk om de diverse salsa muziekstijlen te onderscheiden? In dat geval geeft u bij uw boeking aan dat u beginner bent met basis kennis. Tijdens de lessen werken we aan leiderschap en expressie en leren wij u om verschillende salsa muziek stijlen te onderscheiden. Tevens leren wij u het ritme en styling. Dit niveau is voor degenen die tussen de 3 tot 10 maanden Salsa hebben gedanst.

Beginner met grondkennis New York Style

U heeft verschillende basisstappen geleerd zoals de cross body lead en verscheidene grondbeginselen zoals de rechter en linker rotatie van heer en dame: U heeft dan de basis voor het New York en L.A. Style Salsa geleerd. Echter, begeleiding en leiderschap interpretatie is voor u nog moeilijk en u bent nog niet zo zeker over het tempo en om de verschillende salsa muziekstijlen te herkennen. 
Dit niveau is voor degenen die de salsa tussen de 3 en 6 maanden dansen.  

Beginner met grondkennis /Kizomba

Als nieuwkomer met weinig voorkennis bent u precies goed in deze cursus. Doel: Je leert spelenderwijs door ervaren trainers de basisstappen en de geschiedenis van de Kizomba. Het idee is om je vertrouwd te maken met de muziek en dit te betrekken bij Kizomba en een gevoel  te ontwikkelen.
Andere onderwerpen zijn: basisstappen en elementen van Kizombas waarvan de toepassing met een grote fun-factor en het verschil naar verwante soorten muziek; Leiderschap.

Intermediate /Cuban Style

Je hebt de basis van de Cubaanse salsa geleerd en voelt je al relatief zelfverzekerd en je  kunt een aantal typische figuren uitvoeren zoals de 70 Setenta varianten.Jouw hoofd en jouw benen beginnen los van elkaar te raken (;-). Als een vrouw, houdt je het tempo en ben je in staat zijn om de leiding te interpreteren en uit te voeren. Als een man, kun je al beginnen aan het door elkaar te combineren van figuren en het tempo te houden en voel je je redelijk zelfverzekerd tijdens de dans. Hier kun je je figuur en stap repertoire uitbreiden en verder werken aan het ritme en stijl. Je leert ook verschillende salsa muziek stijlen te onderscheiden en te interpreteren. Dit niveau is voor degenen die meer dan drie Salsa cursus hebben gevolgd en 6-12 of 10 tot 24 maanden salsa dansen (6 tot 12 maanden voor hoogbegaafde Salseras / os die regelmatig dansen, 10 tot 24 maanden voor dansers, die moeite hebben vooruitgang te boeken).

Intermediate /New York Style

Je hebt al een redelijke basiskennis van New York of L.A. Style salsa en voelt je relatief zelfverzekerd op de dansvloer. Bent bekend met de figuren zoals o.a. Cross, copa of Peek-a-boo.
Jouw hoofd en jouw benen beginnen los van elkaar te raken (;-). Als een vrouw, houdt je het tempo en ben je in staat zijn om de leiding te interpreteren en uit te voeren. Als een man, kun je al beginnen aan het door elkaar te combineren van figuren en het tempo te houden en voel je je redelijk zelfverzekerd tijdens de dans. Hier kun je je figuur en stap repertoire uitbreiden en verder werken aan het ritme en stijl. Je leert ook verschillende salsa muziek stijlen te onderscheiden en te interpreteren. Dit niveau is voor degenen die meer dan drie Salsa cursus hebben gevolgd en 6-12 of 10 tot 24 maanden salsa dansen (6 tot 12 maanden voor hoogbegaafde Salseras / os die regelmatig dansen, 10 tot 24 maanden voor dansers, die wat moeite hebben vooruitgang te boeken).

Intermediate /Kizomba

Doelgroep: Kizomberas / ros met een goede basiskennis. Doel: In deze cursus schenken wij meer aandacht aan de dans en de muziek. Zoals bij al onze cursussen; Fun-factor en leren gaan hand in hand.
We starten deze cursus met de Saida figuren, een belangrijk element binnen de Angolese Kizomba. Verder verdiepen wij de kennis en de praktijk van deze dans. Additioneel natuurlijk meer complexe figuren en combinatie zodat je straks meer zelfverzekerd de Kizomba wereld weer in stapt.


Gevorderden /Cuban Style

Je kunt goed de maat behouden en het ritme voelen. Jouw stappen en figuren repertoire is vrij groot en je doet al wat aan een eigen choreografie. Je kunt goed mee in de Rueda de Casino en je weet dat ritme en stijl meer belangrijk zijn dan figuren. Je bent bekend met de Cubaanse rumba en son. Als vrouw: Je laat jezelf leiden, je herkent de verschillende ritmes van de salsa muziek en weet hoe je hiermee om moet gaan.
In de gevorderde groep leer je niet alleen nieuwe stappen en figuren maar ook elementen waarmee je jouw dans mooier en harmonieus maakt. Lichaam expressie is een belangrijk onderdeel van de lessen. Je leert nieuwe combinatie en de finishing touch. Het doel; Je kunt goed leiden en als vrouw laat je je leiden. Jouw dans is niet alleen maar een collectie van technische figuren maar ziet er stijlvol en expressief uit. Dit niveau is voor mensen die al advanced cursussen hebben gevolgd en tenminste 1-2 jaar salsa dansen.

 

 

Gevorderden /New York Style

In de gevorderde groep leer je niet alleen nieuwe stappen en figuren maar ook elementen waarmee je jouw dans mooier en harmonieus maakt. Lichaam expressie is een belangrijk onderdeel van de lessen. Je leert nieuwe combinatie en de finishing touch. Het doel; Je kunt goed leiden en als vrouw laat je je leiden. Jouw dans is niet alleen maar een collectie van technische figuren maar ziet er stijlvol en expressief uit. Dit niveau is voor mensen die al advanced cursussen hebben gevolgd en tenminste 1-2 jaar salsa dansen. Naar wens kun je ook dansen op 2 (mambo).

Gevorderden /Kizomba

Doelgroep: Kizomberas / ros met ervaring. Op dit niveau verdiepen wij jouw opgedane kennis en leren wij je nieuwe moves en technieken.
Zeer belangrijk is de flow en de beweging maar natuurlijk met veel ruimte voor plezier en creativiteit.

 

Vragen over uw dansniveau?

Heeft u nog vragen over de dansniveaus?
Als je onzeker bent over de bepaling van uw dans niveau?
Bel of e-mail ons.
Wij zullen u adviseren!

Tel: 00 31 (0)624368975