Cuba

Veel gestelde vragen en antwoorden over uw reis naar Cuba

Kan ik als individu registreren?
Ja, de meeste registraties zijn van mensen die alleen reizen en iedereen krijgt een eigen Cubaanse danspartner van ons team; zelfs als je als een paar registreert.

Zijn de reizen inclusief de vlucht naar Cuba? 
Nee,Omdat viaDanza werkt met internationale groepen (deze reizen vanuit verschillende landen) zijn onze klanten beter uit om zelf de voordeligste tickets te boeken. Wel geven wij advies en houden wij onze klanten op de hoogte via onze Facebookpaginawww.facebook.com/viaDanzasalsadanceholidays

Is de dansreis ook leuk als je geen salsa kan dansen, of als je juist heel goed de salsa danst?
Ja, iedereen kan de cursus volgen, beginners en gevorderden. Voor aanvang wordt er gekeken wat het niveau van de cursist is, vervolgens krijgt iedere cursist een eigen danspartner toegewezen. Deze danspartner zal je alles leren over de salsa, of als gevorderde, jouw niveau verder uitbouwen.

Hoe groot zijn de groepen gemiddeld?
Maximaal 20 personen, rekening houdend met het feit dat het aantal vrouwelijke en mannelijke deelnemers evenwichtig is.

Als de reis niet is volgeboekt, wordt deze dan geannuleerd?
Nee, je gaat gewoon naar Cuba om deze fantastische reis te beleven.  

Hoe oud zijn de gemiddelde deelnemers gemiddeld?
De groepssamenstelling is zeer heterogeen; typisch voor de Europese en internationale salsa scene, die niet bepaald kan worden door een bepaalde leeftijdsgroep. Meeste van onze klanten (uitzonderingen daargelaten_ zijn  tussen de 25 en 60 jaar.

Kan een vrouw alleen 's avonds op straat lopen? Hoe veilig is het in Cuba?
Cuba wordt beschouwd als het veiligste land in het gehele Caribisch gebied / Latijns-Amerikaanse gebied. Wel willen de Cubanen hun bewondering eens met fluitjes of complimenten uiten, zonder te verwachten dat de vrouwen er meer dan een glimlach voor heeft. In de regel wordt u niet meer gestoord als u duidelijk maakt dat u niet geïnteresseerd bent. Niettemin, zoals in een Europese of internationale metropool, is het wel waar dat vrouwen in de nacht beter niet alleen kunnen lopen.

Hoe kleed ik mij op Cuba?
Voor danslessen gebruikt u comfortabele kleding en schoenen. Het kunnen salsa dansschoenen zijn (niet te hoog, hak niet te dun, met gesp / goede grip) of dans sneakers. Om uit te gaan kan je tussen sportief en chic tot sexy gekleed gaan. Voor mannen geldt gemakkelijk sportieve of nette kleding, afhankelijk van de voorkeur.

Hoe betaal je in Cuba?
De officiële munteenheid in Cuba is PESO. Het is in omloop in twee valuta's, de "Peso Convertible" (CUC), die heeft ook de officiële wisselkoers voor EURO, Zwitserse franken, dollars, enz. En de "Peso Cubano" . Dit is eigenlijk nog maar als betaalmiddel voor de Cubanen voor aankopen van het basisvoedsel, omdat het praktisch zonder waarde is. U kunt uitwisselen in de banken, in de grotere hotels of de officiële wisselkantoren (CADECAS) tegen de officiële wisselkoers.

Wat kan ik als cadeau voor het Cubaanse team nemen?
Het is niet verplicht iets mee te nemen maar als u dat wel  wil doen dan zijn kleding, cosmetica en schoenen altijd welkom (als u kleding bij u heeft die niet meer wil of kan dragen, dan kunt altijd iemand hier blij mee maken).
Als u tevreden bent met uw danspartner doet u hem/haar een groot plezier met wat geld.

Kunt ik een creditcard nemen?
VISA en MASTERCARD worden als betaling in sommige hotels, restaurants, winkels en sommige geldautomaten geaccepteerd. EC-kaarten en (nog steeds) creditcards van Amerikaanse banken worden niet geaccepteerd.

Werkt mijn mobiele telefoon in Cuba?
Meeste mobiele telefoon providers werken op Cuba. U kunt het beste bij uw provider informeren of dat ook voor u van toepassing is.

Hoe is de stroom in Cuba en heb ik een adapter nodig?
In Cuba zijn er over het algemeen de 110 V-stopcontacten (hotels of sommige Casas Particulares hebben al 220V-verbindingen, met name gemarkeerd). U heeft een adapter nodig (platte stekker zoals gebruikelijk in de VS) en het is belangrijk om te checken of uw apparaat overweg kan met 110V.

Moet ik  Spaans kunnen spreken?
Nee, onze gids spreekt Engels en de dansles is wordt vertaald.
Meeste van de danspartners spreken alleen Spaans maar weten hoe zij zich verstaanbaar kunnen maken. Wanneer het niet duidelijk is, is onze tolk aanwezig om u te begeleiden.

Welke nuttige dingen kan ik met me meenemen?
Vochtige handdoeken en desinfecterende creme kunnen heel nuttig zijn. Daarnaast raden wij u aan om een goede muggenspay mee te nemen. Cuba heeft een uitermate goed programma voor het bestrijden van muggen maar wanneer u buiten de steden treed is het handzaam om dit bij u te hebben.

Moet ik met mijn paspoort / paspoort steeds bij hebben?
Nee, het is genoeg om te weten waar je bent. Als u geld wilt uitwisselen of onttrekken, heeft u uw paspoort of identiteitkaart (rijbewijs) nodig.

Welke reisdocumenten heb ik nodig? 

Paspoort vereist, bij aanvang van terugreis uit Cuba nog 6 maanden geldig zijn.
Voor Cuba is een visum vereist. Het telefoonnummer van de Cubaanse ambassade in Nederland is 070-3606061. De kosten bedragen zo'n 22 euro.
Tevens is er de mogelijkheid om tot en met de dag van vertrek een visum te verkrijgen bij de Thomas Cook/Neckerman balie op Schiphol.

Welke vaccinaties zijn er voor Cuba nodig?
Er zijn geen voorgeschreven vaccinaties. Niettemin wordt hepatitis A vaccinatie aanbevolen. De bestaande bescherming van de vaccinaties zoals polio, tetanus en difterie, die gebruikelijk zijn in Nederland, moet worden onderzocht. Als u niet zeker bent, raadpleeg dan uw arts.

Hoeveel geld heb ik nodig in Cuba?
Natuurlijk hangt dit af van wat uw wil doen. Als voorbeeld;  Een kleinere snack kost ongeveer 3 tot 8 CUC, een diner tussen 8 en 15 CUC. Bij het uitgaan betaalt u voor het entree van de activiteiten en de drankjes. U kunt er ongeveer vanuit gaan dat u tussen de 40-60 CUC per dag nodig zal hebben.

Wat kan ik als cadeau voor het Cubaanse team meenemen?
Het is niet verplicht om iets mee te nemen voor uw danspartner maar als u wel wat wil doen dan zijn zorgartikelen erg gewild. Ook kleding en schoenen (wanneer u kleding bij u heeft dat u niet meer wil of kan dragen) zijn erg gewild. Wanneer u  tevreden bent met uw danspartner wordt wat geld zeer gewaardeerd.

Spanje

Hoe boek ik mijn vlucht?
Aangezien de deelnemers uit diverse landen komen komen, hebben wij als tourorganisator geen mogelijkheid om vluchten te reserveren. We kunnen daarom geen vaste prijs aanbieden voor de vlucht; Om deze reden hebben we de prijs voor het gehele pakket zonder vlucht gevormd en voor de vluchten geven we een richtlijn. Wij raden u aan om de vlucht bij een reisbureau of via het internet te boeken. U moet ongeveer 17.00 uur op de dag van uw aankomst aankomen om deel te nemen aan de eerste ontmoeting. Natuurlijk  Op de dag van vertrek kunt u te allen tijde teruggaan. Als u flexibel bent bij aankomst en vertrek, kunt u uw verblijf ook voor een of meerdere dagen verlengen - vooral als deze wijziging ook positief is op de vluchtprijs. Wij bieden u graag de extra nachten aan. 

Hoe zeker ben ik dat de reis doorgaat?
Het is veilig: hoe eerder je zich inschrijft, hoe goedkoper de prijs. Dus als u besluit om een ​​reis te maken, controleer welke vlucht het beste voor u is. Als u extra nachten wilt boeken, neem dan contact met ons op. U kunt ook contact met ons opnemen als u de vlucht wilt kopen voordat u bij ons boekt, zodat we een reservering kunnen maken voor u. 

Hoe reis ik op locatie?
U ontvangt de nodige informatie met de boekingsbevestiging. In Spanje, natuurlijk, altijd de taxi, aangezien alle luchthavens niet ver van je hotels liggen en het openbaar vervoer in Spanje betaalbaar is (wij hebben er voor gekozen om in dit pakket geen vervoer aan te bieden zodat u zo voordelig mogelijk reist). U kunt ook gebruik maken van het goed ontwikkelde metro netwerk in Barcelona, ​​evenals zeer goede busverbindingen in Málaga en Mallorca.

Zijn er altijd genoeg dansende partners beschikbaar?
Jammer genoeg is ons team Cuba op Cuba en zijn wij afhankelijk van de verhouding van inschrijvingen. Iedere vrouw heeft een mannelijke partner nodig. Wanneer er niet genoeg mannen zijn wordt u op een wachtlijst geplaatst (dit geldt niet voor de Lady-styling reizen).

Hoe oud is de gemiddelde samenstelling van een reis?
Tussen 30 en 55. Oudere en jongere deelnemers zijn echter geen uitzonderingen.

Hoe veilig is het in Spanje?
Wat veiligheid betreft, zijn er geen grote verschillen in Barcelona, ​​Málaga en Mallorca. Zoals overal in zwaar bezochte gebieden, moet u op bepaalde plaatsen waakzaam zijn. Het is ook raadzaam om niet alleen door donkere en smalle straatjes 's nachts te lopen.

Hoe kleed ik mij Spanje?
Voor danslessen gebruikt u comfortabele kleding en schoenen. Het kunnen salsa dansschoenen zijn (niet te hoog, hak niet te dun, met gesp / goede grip) of dans sneakers. Om uit te gaan kan je tussen sportief en chic tot sexy gekleed gaan. Voor mannen geldt gemakkelijk sportieve of nette kleding, afhankelijk van de voorkeur.

Moet ik  Spaans kunnen spreken?
Nee, onze gids spreekt Engels en de dansles is wordt vertaald.

Hoeveel geld heb ik nodig in Spanje?
Natuurlijk hangt dit af van wat uw wil doen. In principe zijn restaurants en cafes in Spanje iets goedkoper dan in Nederland. Wij gaan ervan uit dat u 30 tot 50 euro per dag voor uw reisbegroting moet opnemen

Kan ik de reis verlengen?
Ja, U kunt eerder aankomen of langer blijven. Laat ons alsjeblieft uw gewenste reisdatum weten bij het boeken. 

Heb ik een hotelvoucher nodig?
Nee. Toon gewoon uw ID bij de receptie.

Portugal

Veelgestelde vragen over reizen naar Portugal

Hoe boek ik mijn vlucht?
Omdat de deelnemers komen uit alle delen van Europa komen hebben we geen manier om een groepsticket te reserveren waardoor men van diverse luchthavens kan vliegen. Om deze reden hebben we de prijs voor het totale pakket zonder vlucht gevormd
We raden aan om de vlucht bij een reisbureau of via het internet te boeken. Je moet om 17.00 uur op de dag van aankomst aankomen om de eerste meeting bij te wonen. Natuurlijk kan dit ook worden gecompenseerd. Op de dag van vertrek kun je op elk moment terug vliegen. Als u flexibel bij aankomst en vertrek wilt zijn, kunt u ook graag een of meerdere dagen uit te breiden - met name als deze verandering heeft een positief effect op het tarief. We zijn blij om u te informeren over de prijs van extra nachten.

Wanneer boek ik mijn vlucht en wat moet ik doen als de reis niet kan plaatsvinden?
Eén ding is zeker: hoe eerder je je aanmeldt, hoe goedkoper het tarief zal zijn. Dus als u besluit te reizen, kijk dan welke vlucht geschikt voor u is. Als u extra nachten wilt boeken, neemt u dan vooraf contact met ons op. Neem contact met ons op als u de vlucht wilt kopen voordat u uw reservering maakt, zodat we een plaats voor u kunnen reserveren. Als de reis niet plaatsvindt (dat is zeer waarschijnlijk niet resulteren in een minimum aantal van 6), krijgt u de volledige annuleringskosten we terugbetaald.

Hoe kom ik aan?
U ontvangt de vereiste informatie bij de boekingsbevestiging. U kunt gewoon per taxi naar uw accommodatie. Deze bevinden zich nimmer van alle luchthavens. Een taxi prijzen in Spanje is zeer betaalbaar. Daarnaast kunt u gebruikmaken van het goed ontwikkelde metronetwerk in Barcelona en zeer goede busverbindingen in Málaga en Mallorca.

Kan ik me ook als individu registreren?

Ja, de meeste registraties zijn van individuen.

Zijn er altijd voldoende danspartners beschikbaar?
Mocht er geen gelijkheid zijn vanwege de registraties, dan zullen we dit compenseren met gastvrouwen of gastheren.

Wat is de gemiddelde grootte van de groepen?
Een gemiddelde van 10-18 mensen (onze maximum aantal deelnemers 24) verdeeld in twee groepen niveaus voor een groep van 12 personen.

Hoe oud zijn de groepsdeelnemers gemiddeld?

Tussen 30 en 55. Oudere en jongere deelnemers zijn geen uitzondering.

Hoe kleed ik me aan?
Voor danslessen raden we comfortabele kleding en schoenen aan. Het kunnen salsa dans schoenen (niet te hoog, hiel niet te dun, met gesp / goede stop) of dans sneakers zijn. Om uit te gaan, trek je de beste outfit aan waarin je je op je gemak voelt. Van sportief chic tot sexy is alles toegestaan. Kostuum voor mannen is nogal ongebruikelijk.

Moet ik Portugees spreken?
Nee, onze reisgenoot spreekt Engels en/of Nederlands en ook de danslessen vinden in het Engels plaats.

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Portugal?
Dit is natuurlijk afhankelijk van het specifieke verbruik. In principe zijn restaurants en cafés in Portugal goedkoper dan in Nederland. We gaan ervan uit dat u naast uw reisbudget 30 tot 50 euro per dag moet toevoegen.

Kan ik de reis verlengen?

Ja, u kunt eerder aankomen of langer blijven als u dat wenst. Laat het ons weten wanneer u de gewenste reistijd boekt. Vooral als je de nacht in het aangeboden hotel wilt doorbrengen.

Heb ik een hotelvoucher nodig?
Nee. Toon gewoon uw identiteitskaart bij de receptie.

Heb ik een reisverzekering nodig?

Op elk moment kan een onvoorziene gebeurtenis plaatsvinden en uw reis voorkomen. We raden u daarom aan om een ​​annuleringsverzekering af te sluiten.

Kan ik boeken als een enkele ½ tweepersoonskamer in plaats van een eenpersoonskamer?

Ja. Als een andere deelnemer ook een tweepersoonskamer boekt, kunt u samen beslissen of u de kamer wilt gebruiken. Als het niet tot 3 weken voor vertrek werkt, moet er een eenpersoonskamer worden ingenomen en moet de EZZ worden betaald.

Is er een kluis in het hotel voor mijn waardevolle spullen?
Ja iedere kamer heeft een kluis

 

 

 

 

Vragen over de dansniveaus

Heeft u vragen over de verschillende dansniveaus of bent u niet zeker over uw niveau?
Bel ons of stuur een e-mail
Meer informatie via onze website